vineri, 19 mai 2017

Cum iti achizitionezi bocancii pentru drumetii-o propunere a site-ului Sportaddict.ro



Cum iti alegi bocancii pentru drumetii?



Daca te-ai decis ca vrei sa realizezi drumetii pe teren montan si nu numai, atunci unul dintre componenetele echipamentului pe care trebuie sa-l pregatesti il reprezinta bocancii. Acestia trebuie sa aiba suficienta rezistenta, sustinere si aderenta, astfel incat sa iti permita sa iti desfasori activitatile in deplina siguranta.

De ce sa tii cont cand iti alegi bocancii pentru drumetii? 

1      Material
Bocancii sunt realizati atat din material natural, piele de vita, cat si din material artificial, cum ar fi naylonul si polyesterul. Cei din piele de vita sunt durabili in timp, impermeabili si rezistenti la abraziune. Cei din materiale sintetice sunt mult mai accesibili ca pret, lasa pielea piciorului sa respire, dar nu au o rezistenta la fel de mare ca cei din piele naturala.

2    Talpa
Este realizata din cauciuc, in straturi multiple: solul (ofera stabilitate si aderenta), mid-solul (amortizeaza socurile) si brantul (ofera confort si lejeritate piciorului).

3    Marime
Daca esti la prima pereche de bocanci, atunci va trebui sa iti achizitionezii unii pentru trei sezoane, de aceea, cand ii probezi, poarta atat sosete groase cat si subtiri in functie de cele cu care vei fi incaltat in drumetii.
Ai grija ca lungimea si latimea sa iti permita libertate piciorului, fara a fi insa prea strans ori prea lejer. Ai in vedere ca bocancul sa fie cu 0,5 cm mai mare, si anume, cu jumatate de numar sau chiar un numar mai mare decat porti in mod normal, pentru ca din cauza efortului, piciorul se umfla si necesita mai mult spatiu.

4   Confort
Opteaza pentru confort atunci cand iti cumperi incaltamintea pentru drumetii. Nu te lasa pacalit de ideea ca bocancii se vor mai lasa, deoarece acestia nu sunt la fel ca pantofii de strada. Sunt creati in asa fel incat sa isi pastreze forma. Din acest motiv, este indicat sa achizitionezi perechea care ti se potriveste cel mai bine pe picior si in acre te simti cel mai confortabil, gata de a pasi pe munte.

Cum cureti bocancii?

Procesul de curatare se face cu atentie. Cu o perie moale se indeparteaza noroiul si, tot cu un astfel de instrument se curata la suprafata, cu apa si detergent sau sapun. Interiorul nu se curata umezindu-se, ci se pune bicarbonat de sodiu sau pliculetele de ceai negru pentru a absorbi mirosurile neplacute. E recomandat sa utilizezi un deodorant pentru incaltaminte pe care sa il aplici regulat.

Acest articol apartine site-ului www.SportAddict.ro.





Un comentariu:

  1. Foarte utila informatia din articol. Uite aici cateva sfaturi in plus despre alegerea bocancilor: https://www.magazinoutdoor.ro/blog/echipament-de-munte/alegere-bocanci-de-munte-5-sfaturi-utile.html

    RăspundețiȘtergere