sâmbătă, 26 noiembrie 2011

DRUMUL PANA LA MANASTIREA PRISLOP SI COMEMORAREA SFANTULUI ARSENIE BOCA

Pe 20 noiembrie 2011 ,luni seara,lecam cu trenul accelerat de Arad,catre localitatea Subcetate,avand ca scop vizitarea Manastirii Prislop si comemorarea Sfantului Arsenie Boca.
Asa cum am amintit si in articolul precedent,pe 28 noiembrie 2011,luni,se vor implini 22 de ani de la trecerea in nefiinta a Parintelui Arsenie Boca.Eu am comemorat,in felul meu ,aceasta aducere aminte.
Trenul A 1821 a fost foarte aglomerat.Am stat de vorba cu oaeni din diverse zone ale Romaniei.
La ora 23 45 a plecat din capitala si la ora 7 15 a ajuns in Subcetate.
O tanti mi-a spus ca e mai bine sa cobor in Petrosani;asa am facut ,dar a fost o prstie,caci m-am complicat.Am traversat pasarela care era plina de gheatza subtire si am luat microbuzul pana la Hateg,pe care am dat 8 roni.Pe biletul de tren dus-intors am dat 126 de roni.
La Hateg am cautat microbuzul catre Silvasu de Sus,dar oamenii mi-au spus ca nu exista maxi-taxi,ci doar...taxi.Asa ca,asta e,am luat un taxi pe care am dat 27 roni pana in satul Silvasu de Sus.Asezat la o altitudine de 640 de metri,se vede bine Retezatul,numai ca pacla deasa si persistenta,la care s-a mai adaugat si chiciuranu m-a lasat sa vad nici un Retezat.Dupa comemorare,aveam de gand sa urc,pe la Rausor,dar cu cine???
Am ajuns la pensiunea "Casa Huniazilor",unde este manager de succes doamna Geta,nascuta-crecuta aici,in Silvasu de Sus.
Cazarea m-a costat 60 de roni pe noapte de camera.Cand m-a vazut doamna Geta cu Knorbitzele si conservele alea ciudate de la Bucuresti,mi-a spus ca e mai buna o ciorba de fasole verde si sarmale de post,si niscaiva clatite,care nu mai intrau in pret.
Doamna avea de taiat niste lemne(foarte multe!!) si cum "omu cu ziua",la taiat de lemne,cam uitase de doamna,am purces eu la treaba,caci doar sunt fiul muntilor.Oamenii din Silvasu aflasera deja ca venise unu de la Bucuresti si ca taia lemne.
Eram privit ca o curiozitate!!!
O tanti mi-aa spus ca sa-mi pun niste manusi,sa nu-mi stric manusitele finutze!!
Toate aceste intamplari ma amuzau pentru ca eu sunt un mare iubitor de taiat lemne,dar de unde sa stie lumea asta??
Desi eram obosit,am plecat spre manastire.Drumul a fost de vis,printre niste dealuri pudrate cu chiciura.Gerul a persistat,temperatura fiind de -7 grade.
Manastirea Prislop este ridicata la 1399 de staretul Nicodim.Pe dinafara predomina piatra de rau.M-a uimit ca in interior nu este pictata,la altat fiind doar 2 icoane pictate de Sfantu(e vorba de Arsenie Boca).
Imi cer scuze pentru aranjarea pozelor care este de fapt inversa desfasurarii evenimentelor.Primele imagini sunt de fapt ultimele,dar sper sa va placa pe aici!

>2 comentarii:

  1. Este un vis sa mergi pe urmele unui sfant,eu lam cunoscut prin carti caci eram prea mica cand EL a decedat. Ma bucur ca am descoperit minunile savrsite .bunatatea si totodata duritatea cu care isi primea fiecare crestin penrtu a merge pe calea cea buna.Am vazut fotografiile care sunt extraordinare in care a trait un mare Sfant .Cu ajutorul LUI DUMNEZEU si a SFANTULUI sa gasesc ziua in care sa ajung si eu pe urmele SFANTULUI.VA mutumesc pentru ca sunte ti penru noi DUMNEZEU SA VA AJUTE SI SFANTUL SA VA DEA MULTA SANATATE .

    RăspundeţiȘtergere
  2. HAI SA FACEM O MANASTIRE VA INVIT SA FIM PARTASI LA''LUCRAREA'' PARINTELUI ARSENIE ''MUNCESTE CA SI CUM N-AI MURI NICIODATA,DAR INGRIJESTE-TE DE SUFLET,CA SI CUM AI MURI MAINE'' Veniti sa ridicam impreuna lacas sfant unde calugarii care vor intra vor face un juramant de credinta si nu vor mai iesi de acolo niciodata," manastire cu randuiala athonita din Gradina Maicii Domnului''avand aprobare din Inalta Binecuvantare a Preasfintitului Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului , si cu randuiala de la Bunul Dumnezeu spre cinstirea: ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI,SFINTILOR TREI IERARHI,SFANTULUI SERAFIM DE SAROV (Sfantul care I-a dat parintelui Arsenie darul inaintevederii ), SI A IEROMONAHULUI ARSENIE BOCA. Locatia se afla la numai 60 km de bucuresti pe DE70 spre Alexandria ,in padurea Draganesti Vlasca. Contributia poate fi financiara sau materiala.In afara acestora,orice sprijin din partea Dumneavoastra ne este de mare ajutor. Donatiile pot fii depuse in contul deschis la BRD-Agentia Almasul: Cod IBAN:RO64BRDE441SV86442824410(RON)LEI ROMANIA sau contra CHITANTA de la persoanele de contact. Numele fiecarui donator va fii trecut in pisania manastirii Sfanta Treime ,Maica Domnului si toti sfintii sa reverse asupra Dumneavoastra belsug de dar si har,,mantuire''. _Persoana de contact Preot Marius-Mihail Postelnicescu Telefon:0763848682 E-mail:postelnicescu@yahoo.com _Persoana de contact Presedinte Veronica Neagu Telefon:0766498330 E-mail:veronicaneagu50@gmail.com

    RăspundeţiȘtergere